top of page
Пошук
  • Фото автораAnna Ortynska

Про важливість робити паузи

Оновлено: 21 лип. 2022 р.

неможливо нестись на високій швидкості постійно


Пʼять місяців вимушеної єміграціі у краіні, про яку колись мріяла багато чому вчать.

Мене у всьому приваблюють деталі. Особливо у системах: країна, бізнес, сімʼя, особистість - результат будь-якоі діяльності в с системі завжди залежить від неочевидних дрібниць.

США - просто скарбниця системних малесеньких дрібниць, які make Big difference.



Дизайн в два счета

великі результати залежать від маленьких дій

На дорогах, на кожному перехресті в усіх напрямках руху у США стоіть знак СТОП.

Кожен водій зупиняється (до повної зупинки 4х колес). Рух починається по принципу, хто перший зупинився, той першим рухається. Тому увага на перехресті на тому, щоб зупинитися і запам’ятати, хто був першим.

Чому це навчає


Спочатку це незвично, тому що ці стоп знаки реально на кожному кварталі, розміщені нижче, ніж знаки в Україні, часто заховані десь в кущах і дратують, тому що неможливо набрати швидкість.

Звикаєш десь за два тижні.

Потім починаєш уповільнюватись ще до знаку . Зупинка на перехресті на декілька секунд і необхідність запамʼятати, хто зупинився першим, дозволяє сконцентруватися, проаналізувати ситуацію і рухатись далі.


Привлечение посетителей

Жодна система не працюватиме ефективно нон-стоп, на великій швидкості - потрібні паузи та зміна темпу

Темп, у якому зараз живе більшість українців надзвичайно швидкий. Незалежно від того, у якій країні опинилися. Ми всі несемось на величезній швидкості, без жодної можливості зупинитись хоч на секунду.

Вимушено зупиняючись на черговому перехресті я подумала про те, як іноді не вистачає знаків стоп у житті та щоденних справах, щоб періодично зупинятися, оглядати місцевість, приймати рішення та йти далі. Ці секунди не змінять загальний час відстані, не відтермінують отримання результату, але допоможуть сконцентрувати увагу, враховувати навколишню реальність, прийняти рішення та видихнути, щоб рухатись далі.


Це особливо важливо на небезпечних перехрестях, як на дорозі, так і в житті. Секрет в тому, щоб зупинятись превентивно, а не екстренно.

Коли швидкість зашкалює, все несеться, особливо важливо бачити стоп знаки у житті навколо.

Зупинки потрібні для будья-кої системи, чим довший шлях і небезпечніші перехрестя, тим більше зупинок.

Лише так можна пробігти цей марафон.


5 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page